Tko sam ja?

T
mirjana belavić

Psihologinja i psihoterapeutkinja realitetne terapije s više od deset godina iskustva rada s mladima i odraslima, u području obrazovanja, savjetovanja i socijalne skrbi.

Nakon završetka studija psihologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, završila sam petogodišnju edukaciju iz realitetne psihoterapije na Europskom institutu za realitetnu terapiju i stekla europski psihoterapijski certifikat izdan od European Association for Psychotherapy. Član sam Učiteljskog vijeća EIRT-a kao učitelj realitetne terapije.

Uz psihoterapiju i savjetovanje, provodim trening Mentalne slobode kao certificirani Mental Freedom Practitioner kod Kim Olver (Olver International).

Kroz radno iskustvo i edukacije upoznavala sam se s raznim terapijskim pristupima, ali susret s teorijom izbora bio je presudan za moj profesionalni i osobni razvoj, pa je realitetna terapija danas moj temeljni i dominantni pristup u radu i životu.

Član sam Hrvatske komore psihoterapeuta te sam uključena u stalno usavršavanje u primjeni realitetne terapije, kao i drugih pravaca i tehnika rada.

Članica sam i jedan od osnivača Udruge za unapređenje kvalitete života „Karika“ , gdje sudjelujem u izradi i provedbi projekata koji građanima Karlovca i Karlovačke županije u riziku omogućuju veću dostupnost usluga psihosocijalnog savjetovanja i podrške.

Udana sam i majka troje djece koja mi osiguravaju nepresušan izvor prilika za osobno usavršavanje. U skladu s time, najčešće provodim individualno i partnersko savjetovanje i psihoterapiju te tematske radionice iz područja roditeljstva.